Loading

wait a moment

5 Tips om wakker te blijven bij een lange autorit

Iedereen kent het waarschijnlijk wel. Je bent aan het autorijden, maar eigenlijk ben je te moe om nog echt goed op te letten. Toch moet je nog even doorzetten. Meestal komt dit uiteindelijk wel goed en kom je zonder kleerscheuren thuis. Maar dit is helaas niet altijd het geval. Duizenden ongelukken per jaar worden veroorzaakt door bestuurders die eigenlijk te moe zijn om nog door te kunnen rijden. Dit wil jij als autorijder natuurlijk voorkomen. In deze blog worden er een aantal tips gegeven hoe je met deze vermoeidheid om kunt gaan.

Gerelateerd link: shortlease aanbiedingen.

Airco

Wanneer je tijdens het rijden voelt dat je wat vermoeid begint te raken, is het verstandig om de airco aan te zetten. De koele luchtstromen die uit de airco komen helpen goed om je ogen open te houden. Als je je lichaam koel houd is het ook makkelijker om wakker te blijven. Sommige auto’s hebben echter geen airco. Als dit het geval is kun je ook altijd nog een raampje open zetten. Neem dan wel een trui of een jas mee want je wilt natuurlijk niet ziek worden.

Muziek

Muziek in de auto kan ook altijd de vermoeidheid wegnemen. Zorg wel dat je geen trage muziek opzet, want dan val je alsnog in slaap. Zet oppeppende muziek op en doe het volume ook iets harder dan dat je normaal hebt.

Ga een gesprek aan

Misschien wel de beste manier om wakker te blijven is praten met de bijrijder. Zo blijf je alert en vergeet je dat je moe bent. Wanneer je alleen in de auto zit is het niet aan te raden om te gaan bellen, want dit is uiteraard verboden.

Drink koffie

Ga even kopje koffie drinken. Het beste is om dan een zwarte koffie te drinken. Ook is het fijn om uit de auto te gaan om de koffie te kopen. Hierdoor kun je even je benen strekken.

Ga kauwgom kauwen

Iets eten helpt altijd goed tegen vermoeidheid. Kauwgom kauwen is hiervoor de beste optie. Constant snacks eten is erg ongezond. Kauwgom kun je zo lang op kauwen als je wilt en het voorkomt gaap neigingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *