Loading

wait a moment

Afval beheer van je hot tub

Het water van je hot tub moet regelmatig worden ververst. In dit artikel behandelen we wat je met dit afval water kunt doen. Ook besteden we aandacht aan hoe je zo lang mogelijk met het water kunt doen zonder het te hoeven verversen. Als je geen chemicaliën gebruikt om het water in je hottub te behandelen kun je het water recyclen. Je kan je oude hottub water bijvoorbeeld gebruiken om je tuin te sproeien of het deksel en de veranda te wassen. In het geval dat het water wel chemisch behandeld is, is het belangrijk dat er een veilige afvoer is. Ook is het dan belangrijk dat het chemisch behandelde water niet in contact kan komen met schoon water.

Veilige afvoer voor water met chemicaliën

Als je het water van je hottub behandelt met chemicalien is het erg belangrijk dat je zorgt voor een veilige afvoer. Als je water afvoert van je hottub dat behandeld is met chloor, broomhoudende stoffen of enig ander chemisch behandeld water, is het belangrijk dat het water niet in contact kan komen met schoon water. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat het water gelijk afgevoerd wordt in het riool afvoersysteem om te voorkomen dat het invloed heeft op flora en fauna. Bij een mooie hottub kopen dien je dus ook bewust te zijn van het afval beheer van het bad.

Milde schoonmaakmiddelen

Om zo milieuvriendelijk te zijn is het verstandig om alleen gebruik te maken van milde schoonmaakmiddelen. Er zijn in de meeste gevallen ook geen agressieve chemicaliën nodig om een hottub schoon te houden. Onderhoud van een hottub kan vrij eenvoudig met een spons of zachte borstel en schoonmaakazijn of soda. Doe de azijn in een spuitbus en spuit waar het nodig is. Laat het 15 tot 20 minuten inwerken en poets af met een spons of zachte borstel. Soda kan als schoonmaakmiddel gebruikt worden door er water aan toe te voegen. Dit kan je vervolgens gebruiken om watervlekken en kringen weg te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *