Loading

wait a moment

Alles over uitvaartmuziek

pexels-pixabay-534283

Muziek zorgt voor de nodige emotie, maar kan ook troost bieden tijdens een uitvaart. Hoe kies je de juiste muziek? In deze blog lees je alles over het kiezen van uitvaartmuziek. Het is belangrijk om goed na te denken over de keuze, want muziek is een belangrijk onderdeel van een uitvaart.

Favoriete nummers overledene

Het kan zo zijn dat een overledene van tevoren al een eigen lijstje heeft vastgesteld van muziek die op de uitvaart gedraaid moet worden. Vaak is uitvaartmuziek gebaseerd op de smaak van de overledene. Uitvaartmuziek kan dus heel divers zijn en er is geen goed of fout.

Live muziek

Misschien is er iemand binnen de familie of vriendengroep die een instrument kan spelen. Op veel locaties is vaak een piano en muziekinstallatie aanwezig. Je kunt altijd je uitvaartverzorger om meer informatie vragen. Het komt ook voor dat er een koor, een zangeres of bandje komt zingen.

Veel gekozen uitvaartmuziek

De meeste uitvaartmuziek gaat natuurlijk over afscheid nemen of juist over doorleven. ‘Time to say Goodbye’ staat dan ook op nummer 1 in de Top 20 lijst. Daarna volgen ‘Afscheid nemen bestaat niet’ en ‘Mag ik dan bij jou’. 

Hoeveel nummers tijdens een uitvaart?

Het verschilt per uitvaart hoeveel nummers er gedraaid worden. In de meeste gevallen zullen er 3 of 4 nummers gedraaid worden. Bij binnenkomst wordt er een nummer gedraaid, daarna worden tijdens de uitvaartplechtigheid 1 of 2 nummer gedraaid. Tot slot wordt er vaak bij het verlaten van de aula nog een nummer gedraaid. Wil je meer informatie? Uitvaartverzorging Rina Uulders helpt jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *