Loading

wait a moment

Beton cire aanleggen

Je hebt de keuze gemaakt om beton cire te gaan aanleggen in je eigen huis, maar hoe moet je dat aanpakken. Je hebt namelijk wel wat keuze en je wilt het natuurlijk ook volledig goed doen. Er zijn veel mensen die zeggen dat je dit soort dingen door professionals moet laten doen. Dit zijn mensen die dagelijks beton cire leggen en echt goed weten wat ze moeten doen. Hobbels of oneffenheden ga je niet tegenkomen bij deze mensen, maar wil je beton cire zelf doen? Dan heb je een grote kans op foutjes dus je moet goed weten wat je doet, maar het is zeker niet onmogelijk.

Verschil tussen aanleggen normaal beton en cire beton

Ondanks wat de naam van cire beton doet vermoeden is beton cire niet echt beton en het aanleggen van cire beton gaat dan ook eens stuk anders dan normaal beton. Voor het aanleggen van normaal beton moet je vaak een stuk grond afgraven en dan met hout een soort kist maken zodat het gebied dat waar je beton wilt aanleggen afgebakend is. Aan de beschrijving hierboven te zien is dit een heel lastige operatie die je zeker niet zelf kan uitvoeren. Hier heb je speciale vakmensen voor nodig. Het aanleggen van cire beton daarentegen gaat heel anders en veel makkelijker. Bij cire beton hoef je alleen het oppervlak ondersmeren met het cire beton. Het is dan wel belangrijk dat dit uiterst secuur gedaan wordt. Als je het cire beton niet erg gelijkmatig en dik genoeg over de vloer of muur smeert dan krijg je oneffenheden en bobbels en dit ziet er niet erg mooi uit. Beton cire zelf doen is dan ook niet geadviseerd, maar wel mogelijk.

Periode na het aanleggen

Beton cire zelf doen heeft wel als voordeel dat je een exact moment kan kiezen om het aan te leggen, want beton cire heeft nogal de tijd nodig om te drogen. Het kan wel drie tot vijf dagen duren voordat het beton cire helemaal is opgedroogd, vaak is het dan ook nog nodig om het af te werken met een beschermende laag. Na het aanleggen van beton cire heb je dus lang de tijd nodig voordat het helemaal klaar is, maar na deze periode heb je een hele mooie vloer en wand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *