Loading

wait a moment

Bouw je eigen sauna!

De winter komt er weer aan, het wordt weer de tijd van gezellig met z’n allen binnen zitten. De tijd van kerstfilms en bordspelletjes, lekker eten en winterwandelingen. Iets wat ook in dit rijtje thuis hoort, maar waar jij misschien niet als eerste aan denkt, is een bezoek aan de sauna. Naar de sauna? Ja, want juist in de winter is dit heerlijk om te doen! Even lekker helemaal opwarmen! De sauna doet iedereen dan extra goed. En het leuke is, je kunt ook zelf een sauna bouwen! Hoe? Lees dan deze blog.

Waarom?

Twijfel je of je wel een sauna wilt? Twijfel niet langer, want een sauna zal je op heel veel vlakken goed doen. Zo werkt een sauna-sessie uitermate ontspannend, en is de sauna ontzetten goed voor je gezondheid. Een bezoek aan een sauna verbetert je doorbloeding, helpt je lichaam afvalstoffen kwijt te raken, zorgt dat je beter tegen temperatuurswisselingen kan, is goed voor je huid én verlicht gewrichts- en spierpijn. Om maar een paar voordelen te noemen! Dus, waar wacht je nog op?

Waar?

Als je een sauna in je huis wilt bouwen moet je als eerste besluiten waar je dit wilt gaan doen. Heb je een tuin? Dan kan je het daar doen. Zo kun je na je (winterse) sauna sessies lekker buiten afkoelen. Maar niet iedereen heeft een tuin, dus als jij geen tuin hebt kun je je sauna ook altijd nog binnen opzetten. Op zolder bijvoorbeeld. Of als je een grote badkamer hebt kun je het daar opnemen. Begin met een plan en ga aan de slag met een rolmaat en een plattegrond. Kijk waar jouw sauna het beste zou passen.

Hoe?

Hoe ga je de sauna vervolgens realiseren? Daar zijn allerlei opties voor. Zo zijn er bijvoorbeeld bouwbedrijven die zich gespecialiseerd hebben in het bouwen van sauna’s. Zij kunnen je bijstaan met vakkundig advies. Zij weten precies hoe ze deze klus aan moeten pakken! Bovendien hebben zij de contacten om alle benodigdheden moeiteloos voor jou te bestellen en te plaatsen. Maar als jij handig bent kun je natuurlijk ook zélf je sauna bouwen. Dat is pas leuk! Zo kun jij je sauna bovendien precies zo bouwen zoals jij dat wilt. Denk goed na over welke materialen jij hiervoor nodig hebt. Als we je een tip mogen geven, douglas hout leent zich hier uitermate goed voor. Deze houtsoort uit Noord-Europa is sterk en goed te behandelen. Bovendien heeft deze houtsoort een hele mooie structuur, en het oog wil immers ook wat!

Veel plezier in je eigen sauna!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *