Loading

wait a moment

Buitenspelen, wie is er niet groot mee geworden?

groene schoolpleinen

Het begint al op jonge leeftijd, de interesse voor buitenspelen. Als kind krijg je weinig van de buitenwereld mee, al helemaal wanneer je je afzondert van je omgeving. Kinderen houden van klimmen, stoeien, bouwen van hutten, schommelen en wat ook allemaal meer. Het spelen met vriendjes is gezond en leerzaam!

Dagelijkse beweging

Dagelijkse beweging is niet alleen gezond voor volwassenen, maar ook voor kinderen! Door dagelijks buiten te spelen krijgen de kinderen extra vitamine D door het zonlicht. Voor kinderen tot vier jaar is deze extra vitamine D geen overbodige luxe: dit zorgt ervoor dat kinderen hun weerstand behouden, sterke botten krijgen en een goed gebit ontwikkelen. Tevens worden de kinderen minder snel verkouden waardoor ze minder vaak lessen hoeven te missen op school.

Belang schoolplein

Nu er bekend is waarom buitenspelen zo belangrijk is, is het misschien interessant om het belang van een schoolplein aan te kaarten. Schoolpleinen zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren hier omgaan met andere kinderen, het vallen en opstaan en krijgen ze te maken met hun eerste sociale gedragsnormen. Het is van belang dat een schoolplein ontspanning geeft en dat er overal gespeeld kan worden. Zorg daarom dat er een goede verhouding is tussen het gebruik van tegels en van (natuurlijke)grasmatten en bomen. Op deze manier blijft het een groen schoolplein

Materiaal speeltoestellen

Ook is het gebruik van natuurlijke speeltoestellen een pré, denk hierbij aan bijvoorbeeld een speeltoestel van hout. Deze zijn veel minder schadelijk voor het milieu dan een speeltoestel met een combinatie van kunststof en metaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *