Loading

wait a moment

Calisthenics is een nieuwe trends binnen het sporten

Calisthenics

Tegenwoordig vinden steeds meer mensen hun vitaliteit belangrijk. Toch vinden sommige het lastig om vitaal te blijven naast een druk leven. Wanneer je momenteel een gezin of een drukke baan hebt, kan lastig zijn om tijd vrij te maken voor het sporten. Om toch zoveel mogelijk te sporten en goed bezig te zijn, is het prettig als je gebruik kunt maken van de mogelijkheid om in een korte tijd intensief te sporten. Deze sport wordt ook wel Calisthenics genoemd. Sinds een aantal jaar is Calisthenics razend populair, maar wat houdt deze sport nou eigenlijk in?

Calisthenics

Wat is Calisthenics?

De kans bestaat dat je nog nooit van de sport hebt gehoord. Wanneer dit het geval is, hoef je jezelf hier natuurlijk niet voor te schamen, je bent immers niet de enige. Deze sport is voor een groot gedeelte gebaseerd op snelheid en coördinatie. Hierdoor is het mogelijk om intensief te trainen en de overtollige kilo’s kwijt te raken. Echter, voor sommige mensen is het lastig om een sportsessie in te plannen. Hierdoor is het mogelijk om de sport ook alleen te beoefenen. Vind je het daarentegen prettiger om met een grotere groep te trainen? Dan kun je ervoor kiezen om met een groep (tot tien personen) te trainen.

Calisthenics

Motiveren en stimuleren

Als je van plan bent om te starten met deze sport, is het aan te raden om de sport in een team uit te gaan oefenen. Het voordeel van een teamsport is dat je elkaar kunt helpen en kunt ondersteunen in het uitoefen van de sport. Daarnaast zal het hele team elkaar keer op keer weten te motiveren om de het maximale uit de training te halen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *