Loading

wait a moment

De betekenis van trouwtradities

Er zijn veel tradities die in stand worden gehouden bij een bruiloft. Sommige zijn heel normaal andere zijn weer wat ongewoon. Tradities verschillen vaak binnen culturen en landen. Ook worden tradities van buitenaf regelmatig overgenomen. De tijd brengt ook verschillende tradities met zich mee en laat andere tradities weer verdwijnen. Wat jij belangrijk of leuk vind kun je in Nederland helemaal zelf uitmaken. In veel tradities zit echter een symboliek waar je misschien geen weet van hebt. Dus wat betekenen verschillende trouwtradities nou eigenlijk?

Ga je trouwen en ben je nog op zoek naar een mooie trouwauto om te huren? Kijk dan eens naar deze Audi r8 trouwauto.

Een taart aansnijden

De bruid en bruidegom die samen een taart aansnijden. Hierbij legt de man zijn hand over die van de vrouw en voer je elkaar de eerste hap. Doordat de bruid het mes vasthoudt en de bruidegom zijn hand er overheen legt staat dit symbool voor verbondenheid. En daarbij voor de belofte om voor elkaar te zorgen.

Weggegeven worden door de vader

Aan het begin van de ceremonie loopt de bruid met haar vader naar het altaar. Hierbij geeft de vader van de bruid zijn dochter weg aan de bruidegom. Vroeger werd een vrouw echt weggegeven aan een andere familie. Dit werd vaak gedaan om een verbinding aan te gaan met een andere familie. Tegenwoordig ligt dat echter anders. Vrouwen worden niet meer overgedragen van de een op de ander. Nu staat het symbool voor de zegen die de vader geeft over het huwelijk.

Bloemen gooien

Een bruid die haar bloemen achterover naar een groep met vrouwen gooit is een populaire traditie. Dit heeft ook een symbolische betekenis. De vrouw die namelijk het boeket vangt zal de volgende zijn die gaat trouwen.

Twee witte duiven loslaten

Veel mensen laten ook samen twee witte duiven de lucht in vliegen. De duiven staan voor vrede en geluk. De duiven moeten echter wel samen dezelfde kant op vliegen.

Het gooien van rijstkorrels

Nadat de bruiloft voorbij is en de bruid en bruidegom weg gaan, gooien de gasten rijstkorrels over hen heen. Tegenwoordig maken mensen ook wel gebruik van bellenblaas. Deze traditie komt voort uit het verre oosten. De bruidsgasten willen hiermee zeggen dat ze het bruidspaar veel geluk en voorspoed toewensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *