Loading

wait a moment

De mooiste lingerie voor mama’s

Iedere vrouw verdient een paar mooie sets lingerie in haar kledingkast, ongeacht leeftijd, figuur en gewicht. Ook mama’s. Vrouwen die pas moeder zijn geworden zullen merken dat hun bh’s niet meer fijn zitten, maar het kan lastig zijn om de nieuwe juiste maat te vinden. Vind er ook maar eens tijd voor tussen de luiers verschonen en flesjes geven. Om de keuze wat makkelijker te maken lees je hier meer over verschillende soorten en maten bh’s en hoe je bh’s het best kunt opruimen.

Maat

Het dragen van een bh in de verkeerde maat kan schade toebrengen aan je lichaam. Daarom is het erg belangrijk dat je de maten nauwkeurig opneemt. Om tot de juiste maat te komen, moet je twee maten opmeten: de onderwijdte en de bovenwijdte. De onderwijdte meet je vlak onder de borsten, dit is de omvang van de bh. De bovenwijdte is de borstomvang van het dikste deel van de borsten. Het verschil tussen de onder- en bovenwijdte geeft de cup aan. Online kun je van verschillende lingeriespeciaalzaken handige tabellen en rekentools vinden waarmee je in een keer de goede maat kunt aflezen, nadat je je hebt gemeten.

Soorten

Nadat je de juiste maat hebt, is er nog de keuze uit verschillende soorten bh’s. Zo zijn er balconette bh’s, beugel bh’s, driedelige bh’s, push-up bh’s en sport bh’s. Bij een balconette bh zijn de cups horizontaal uitgesneden en staan dicht tegen elkaar aan, wat je borsten een mooi decolleté geeft. Een beugel bh heeft beugels aan de onderkant van de cups, dit geeft meer ondersteuning en comfort. Deze bh is geschikt voor zowel kleine als grote cupmaten. Driedelige bh’s hebben een hoog uitgesneden cup die de hele borst bedekt. Deze bh-soort is vooral voor grote borsten geschikt. Bij een push-up bh zorgt een extra vulling onderin de cup ervoor dat de borsten dichter naar elkaar geduwd worden en je extra decolleté krijgt. Tegenwoordig is ook het aanbod van lingerie grote maten uitgebreid en is er voor iedereen genoeg keuze.

Opbergen

Nu je de juiste maat en soort hebt gevonden, is het tijd om jouw kast te voorzien van wat mooie nieuwe sets. Nadat je jouw nieuwe favoriete bh’s in huis hebt is het belangrijk om ze goed op te bergen. Vouw de bh’s niet op, maar leg ze bijvoorbeeld in een ladekast of hang ze op hangers in je kast. Tot slot gaat een bh ongeveer 6 tot 10 maanden mee, mooie reden dus om later in het jaar weer eens te gaan shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *