Loading

wait a moment

De vier grootste steden van Nederland

Nederland heeft voor een klein landje een aantal zeer belangrijke grote steden. Hieronder vind je een overzicht van de vier grootste steden en wat daar zoal te beleven valt.

Amsterdam

Naast het feit dat Amsterdam onze hoofdstad is, is het ook de grootste stad van Nederland. Je kunt in Amsterdam voor van alles terecht. Een dagje shoppen bijvoorbeeld, een uitje naar de welbekende dierentuin Artis of struin je liever door een museum als Madame Tussaud. Er is altijd wel iets te vinden wat je interesseert. Waar Amsterdam ook uitermate geschikt voor is, is mensen kijken. Heerlijk op een terrasje zitten en kijken naar al wat voorbij komt gelopen. Van toeristen tot rasechte Amsterdammers, er lopen zoveel verschillende mensen rond in Amsterdam. Je zult je ogen uitkijken!

Rotterdam

Ook Rotterdam is voor velen geen onbekende stad. Zo behoort de haven van Rotterdam tot één van de belangrijkste havens ter wereld. Of wat te denken van de Erasmusbrug of de Euromast. Ook de Food hallen zijn enorm de moeite waard om eens een bezoekje te brengen. Daarnaast heb je uiteraard de Koopgoot waar je je helemaal los kunt gaan. Rotterdam heeft genoeg ingrediënten om je een aantal dagen te kunnen vermaken. Zoek bijvoorbeeld eens op hotel Rotterdam. Hartstikke leuk voor een nachtje weg met je geliefde of misschien juist wel een vriendinnenweekend.

Den Haag

De derde positie is voor Den Haag. Hier vinden we uiteraard het Binnenhof. Maar wat is hier nog meer te doen? Wellicht heb je wel eens gehoord van Madurodam. Hier vind je schaalmodellen van Nederlandse steden en bezienswaardigheden. Of wat te denken van de verschillende paleizen die in Den Haag te vinden zijn. Ook Scheveningen is een behoorlijke trekpleister. Zeker ’s zomers is hier vanalles te beleven aan het strand. Zo is er een aantal weekenden op rij een vuurwerkspektakel waarbij vuurwerk vanaf schepen op zee wordt afgestoken. Erg leuk om eens mee te maken.

Utrecht

Op plek vier vinden we Utrecht. Utrecht ligt midden in het land, waardoor het van alle kanten goed bereikbaar is. Utrecht Centraal is dan ook het grootste station van Nederland. Mede door de centrale ligging en de uitstekende bereikbaarheid is Utrecht een erg gewilde locatie voor conferenties. Verder is Utrecht een erg leuke stad om bijvoorbeeld een dagje te winkelen. Ook een terrasje pakken of een hapje eten is een aanrader. Er zijn vele leuke tentjes te vinden langs de gracht waar het heerlijk vertoeven is op een zomermiddag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *