Loading

wait a moment

De voordelen van een refurbished laptop

Ben je van plan een laptop te kopen? Dan wil je natuurlijk wel een laptop van goede kwaliteit, zodat je nieuwe laptop een tijdje mee zal gaan. Helaas hangt daar wel een flink prijskaartje aan. Dat is jammer en maakt het voor veel mensen onmogelijk om een nieuwe laptop te kopen die helemaal aan hun wensen voldoet. Gelukkig zijn er ook andere opties, zoals een tweedehands apparaat, maar je kunt ook een refurbished laptop kopen. Hier lees je alles over de voordelen van refurbished laptops.

Wat is een refurbished laptop?

Simpel gezegd betekent refurbished dat je een product koop dat al eerder gebruikt is, vaak in het bedrijfsleven. In dit opzicht is een refurbished laptop een beetje hetzelfde als een tweedehands product, maar er zit er groot verschil tussen de twee. Een refurbished laptop ondergaat een grote controle voordat jij het apparaat in handen krijgt, terwijl dat bij een tweedehands laptop niet zo is. Bij de aanschaf van een refurbished laptop weet je dus wel zeker dat het product van een bepaalde kwaliteit is. De controle bestaat bijvoorbeeld uit het checken van uitwendige gebreken, het nakijken van de software, en het testen van vrijwel alles wat te testen valt, zodat de laptop weer in goede staat is als jij het apparaat koopt.

Duurzaam alternatief

Een eerste voordeel van het kopen van een refurbished toestel is dat het beter is voor het milieu. Na een paar jaar is het apparaat afgeschreven in het bedrijfsleven en als je het niet opnieuw zou verkopen, dan zou het apparaat gewoon weggedaan worden. Door de laptop een tweede leven te geven, gaat deze laptop langer mee. Bovendien hoef jij nu geen nieuw apparaat te kopen, hierdoor neemt de vraag naar nieuwe laptops af en hoeven er minder geproduceerd te worden. Dat scheelt weer een heleboel uitstoot van fabrieken en dus is een refurbished laptop een stuk duurzamer.

Beter dan tweedehands

Ten tweede is het kopen van een refurbished laptop minder risicovol dan het kopen van een tweedehands laptop. Bij een tweedehands laptop weet je namelijk helemaal niet in welke staat je het apparaat krijgt, terwijl dat bij refurbished niet zo is. Door de zorgvuldige check kun je aan een refurbished laptop een kwaliteitsscore toebedelen, waardoor je er zeker van bent dat je laptop nog wel even meegaat en geen gekke kuren vertoont die eerder niet besproken waren.

Goedkoper

Als laatste is een refurbished laptop ook een heel stuk goedkoper dan een nieuwe laptop. Hierdoor kunnen mensen die minder te besteden hebben toch een kwalitatief goede laptop aanschaffen, terwijl ze nooit een nieuwe hadden kunnen betalen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *