Loading

wait a moment

Gebruik een displayport om je computer aan te sluiten op een monitor

Bij kabels denk je al snel aan een HDMI kabel. Deze kabel wordt veel gebruikt om diverse apparaten met elkaar te verbinden. Maar er zijn natuurlijk veel meer kabels beschikbaar. Zo is het bijvoorbeeld het handigst om je computer aan te sluiten op je monitor of op de tv met een displayport kabel. De displayport kabel is voor dit doel meer geschikt. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor het verbinden van meerdere monitoren aan één device. Met een echte displayport kabel weet je zeker dat je beeldkwaliteit goed is en blijft.

Een displayport is een bijzondere kabel

De displayport is namelijk speciaal ontwikkeld om je computer te connecten met je monitor. Deze kabel is ontwikkeld door ATI, Dell, HP, Samsung, Philips en Intel. Hierdoor wordt de beeldkwaliteit gegarandeerd. De grootste concurrent van de displayport is de HDMI kabel. Deze kabel is misschien goedkoper te implementeren, maar dat wil niet zeggen dat je dan dezelfde beeldkwaliteit mag verwachten. Nieuwe apparatuur is tegenwoordig voorzien van een mini displayport. Om je nieuwe notebook of laptop te kunnen verbinden met een externe monitor heb je dan een tussenstukje, een verloopkabeljte voor nodig. Zo werk je weer als vanouds met als enige verschil je nieuwe notebook en dat kleine kabeltje.

Waar let je op bij de aanschaf van een kabel?

Allereerst is het van belang dat je de goede stekkertjes kiest. Zeker wanneer het ene uiteinde een andere plug nodig heeft dan het andere uiteinde, is dat een kwestie van heel goed opletten. Op de website kun je precies de specificaties lezen en goed de afbeeldingen bekijken. Dan is het, als je toch op de site bent, slim om even te kijken naar de overige specificaties. Heb jij geen of juist wel een pin 20 aansluiting nodig op je displayport kabel? Je vindt deze informatie bij het product. Kleur kan ook van belang zijn, zeker wanneer de kabel in het zicht blijft liggen. Het overschilderen van een kabel wordt afgeraden in verband met de warmte die dan niet weg kan.

En dan de lengte

Meten is ook hier weten. Meet de afstand tussen de twee devices goed op en bestel vooral geen te korte kabel. Maar wist je dat ook een te lange kabel geen succes is? Het gevaar op oververhitting in de kabel is dan altijd aanwezig, zeker wanneer de kabel deels opgerold blijft liggen. Moet de kabel van de ene naar de andere kant van de ruimte? Leg de kabel dan langs de plinten of langs het plafond. Nooit dwars over de vloer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *