Loading

wait a moment

Ga je voor een douchecabine of voor een douchewand?

Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat geldt op het gebied van voeding en mode, maar ook zeker op het gebied van inrichting van het huis en, meer specifiek, de badkamer. Waar de een graag zoveel mogelijk ruimte om hem heen heeft als hij staat te douchen, wil de ander vooral dat het water op één plek blijft. En dan sta je dus voor de keuze als je een nieuwe badkamer gaat laten plaatsen: een douchewand of een douchecabine? Ik zet de verschillen voor je op een rij.

Het blijft een moeilijke keuze: een douchecabine of een douchewand

Of is de keuze snel gemaakt? Zo heb ik zelf gekozen van de douchecabine die je ziet in de afbeelding. Deze is mooi compact en past perfect in mijn badkamer. Deze cabine voldoet voor mij aan alle eisen. Het glas is gemakkelijk te reinigen en er blijven geen zeepresten in hangen. Daarbij voorkomt deze douchecabine dat de complete badkamer nat wordt als ik ga douchen. Maar ik weet niet of ik voor deze oplossing was gegaan als ik een ruimere badkamer had gehad. Een douchewand is namelijk ook wel erg mooi. Deze geeft nog meer een gevoel van luxe en ruimte. Je wordt niet "opgesloten". En als je een goede afvoer kiest, dan blijft je badkamer ook goed droog.

Er zijn verschillende soorten douchecabines

Ga je, zoals ik voor een vierkant model met schuifdeuren of kies je een kwart rond exemplaar? En kies je dan voor een chroomkleurig ontwerp of ga je liever voor zwart? Het is maar net hoeveel ruimte je hebt, wat je budget is en natuurlijk wat jij het fijnst vindt. Als je iedere dag 10 minuten doucht, dan is dat zo'n 60 uur per jaar! Het is dus echt de moeite waard om goed te kijken naar wat jij eigenlijk wilt. Daar ga je veel plezier aan beleven.

Douche je in bad?

Dan is het plaatsen van een douchecabine geen optie. Je kunt dan wel kiezen voor een douchewand die je op je bad monteert. Zo kun je fijn douchen in bad zonder de complete badkamer nat te spetteren. Want, zeg het maar eerlijk, zo'n klef douchegordijn dat aan je vast plakt, die tijd hebben we wel gehad. Douchewanden zijn er in verschillende afmetingen met met verschillende bevestigingsmogelijkheden. Over het algemeen hoef je, zowel bij een douchecabine als bij een douchewand, niet in de vloer te boren om 'm te intstalleren. Zo voorkom je schade aan je vloerverwarming!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *