Loading

wait a moment

Een hoortoestel aanschaffen

Niet alles aan ouder worden is leuk. Je hebt langzaamaan minder energie, je zicht gaat achteruit en je kunt steeds minder horen. Hoewel je het liever niet nodig hebt, zijn er gelukkig middelen die ons daarmee kunnen helpen. Voor problemen aan je ogen kun je een bril of lenzen dragen of in sommige gevallen een staaroperatie ondergaan. In dit blog lees je alles over de oplossing voor gehoorproblemen.
 

Onzichtbare hoortoestellen

Het grote nadeel van gehoortoestellen was voor veel mensen dat ze zo zichtbaar waren. Je wil immers liever niet dat iedereen gelijk ziet dat jij gehoorproblemen hebt. Door de jaren heen is er echter veel veranderd en verbeterd. Zo is er inmiddels een groot aantal onzichtbare hoortoestellen. Sommige typen zijn zo klein dat ze in de gehoorgang verdwijnen en daardoor volledig onzichtbaar zijn. Deze toestellen heten IIC, wat staat voor Invisible In the Channel. Anderen zijn niet helemaal onzichtbaar, maar wel erg moeilijk te zien. Deze worden CIC, Completely In the Channel, genoemd. In tegenstelling tot beter zichtbare hoortoestellen hebben deze toestellen, vanwege het formaat, geen programmaschakelaar en/of volumeschakelaar op het toestel zelf. Dit is tegenwoordig te regelen met een app.
 

Zichtbare hoortoestellen

Niet iedereen vindt het fijn om een middel tot groot gehoortoestel te hebben, maar er zit ook een aantal voordelen aan vast. Zo zijn zichtbare hoortoestellen vaak gemakkelijker in onderhoud. Wanneer er iets vervangen moet worden, is de kans groot dat de audicien dit zelf kan doen. Voor kleinere hoortoestellen geldt vaak dat deze opgestuurd moeten worden voor reparatie. Ook kunnen zichtbare hoortoestellen als gebruiksvriendelijker worden ervaren door mensen die niet erg digitaal zijn ingesteld. Je hebt hiervoor immers geen app nodig.
 

Andere verschillen

Behalve de keuze voor een zichtbaar of onzichtbaar hoortoestel, zul je als consument nog meer keuzes moeten maken. Zo zijn er hoortoestellen met batterijen, maar ook met accu’s. Een batterij gaat enkele dagen tot weken mee, terwijl een accu een levensduur van één tot zes jaar heeft. Je moet deze uiteraard wel regelmatig opladen. Ook heb je de keuze om in plaats van twee slechts één hoortoestel aan te schaffen. Het kan namelijk voorkomen dat maar een van beide oren ondersteuning nodig heeft.
 

Verlichting van oorsuizen

Helaas hebben steeds meer mensen last van oorsuizen. Dit wordt ook wel Tinnitus genoemd. Het is erg moeilijk, soms zelfs onmogelijk, om dit te behandelen. Gelukkig zijn de klachten wel te verlichten met speciale hoortoestellen. In deze toestellen zit een Tinnitusmaskeerder, waarmee een alternatief geluid gecreëerd wordt zodat het oorsuizen minder opvalt of stoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *