Loading

wait a moment

Een pakket versturen naar het buitenland; hier moet je op letten

Een pakket versturen, vanzelfsprekend denk je: een doos er omheen, een adressticker erop en hij kan naar het postkantoor. In het binnenland klopt dit zo ongeveer wel, maar een pakket naar het buitenland versturen is toch echt andere koek. Er zijn een hoop dingen waar je maar beter goed op kan letten, anders is de kans groot dat het pakket niet goed aankomt. En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt, zeker wanneer er iets waardevols in het pakket zit. Dit zijn een paar zaken waar je goed op moet letten wanneer je een pakket buitenland gaat versturen.

Adres

We zijn heel erg gewend aan ons eigen adressensysteem, we schrijven automatisch adressen op zoals we dat doen in ons eigen land. Maar zoals wij onze eigen regels hebben, hebben ze dat in andere landen ook en wanneer je hier niet van op de hoogte bent, kan een postbezorger in een ander land het pakket simpelweg niet bezorgen. Wij wonen in een land waar alles eigenlijk op en top geregeld is, maar in heel veel landen is dat niet zo en zo kunnen adressen die niet goed zijn opgeschreven al meteen niet bezorgd worden.

Verpakking

Naar het buitenland een pakket versturen betekent ook dat het pakket een grotere afstand af moet leggen om bij bestemming aan te komen. Nu is dat op zich logisch, maar je moet daardoor wel echt rekening houden met de verpakking van het pakket. Een pallet versturen is een manier om het heel stevig te pakken, vooral bij grote pakketten. Het kost wat, maar dat is het in de meeste gevallen ook waard. Andere pakketten dienen vooral in de hoeken verstevigd te worden. Een andere tip is opvullingsmateriaal. Hierdoor blijft het product beter in het pakket zitten, en zal het pakket zelf ook minder snel beschadigen.

Inhoud

Ook de inhoud van het pakket is belangrijk wanneer je een pakket gaat versturen naar het buitenland. Sommige producten mogen namelijk niet worden verzonden naar het buitenland, anders dan in het binnenland. Het zou kunnen zijn dat iemand uit het buitenland vraagt aan je: kun je dit opsturen want hier hebben ze het niet, dan is het verstandig om echt te checken of dat wel of niet kan. Er zijn relatief veel producten die moeilijker zijn om te verzenden, of producten waar specifieke regels aan verbonden zijn.

Verzendmethode

En als laatste: elk bedrijf waar je je pakketjes mee kan opsturen, heeft een eigen verzendmethode die van invloed kan zijn op hoelang het pakketje erover doet om aan te komen. Het is verstandig hier onderzoek naar te doen voordat je gaat versturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *