Loading

wait a moment

Een systeemcamera is een ideale hybride camera

Als je opzoek bent naar het beste van een compact camera en een spiegelreflexcamera gecombineerd in een soort camera dan heb je het over een systeemcamera. Deze camera’s combineren het beste van twee werelden en worden daarom ook wel hybride camera’s genoemd. Een systeemcamera is volledig digitaal en beschikt niet over een spiegel. Hierdoor is de camera compact en licht. Ook beschikken systeemcamera’s over verwisselbare lenzen. Je kan om deze reden een systeemcamera gebruiken voor vele verschillende soorten fotografie. Bij een systeemcamera maak je gebruik van een enkele sensor die al het werk uitvoert.

Volledig digitaal

Alles in deze soort camera is digitaal en dat geldt ook voor de zoeker. Het grote voordeel hiervan is dat je gelijk ziet hoe je foto eruit komt te zien. De autofocus wordt ook geregeld via de sensor. Je hebt geen losse AF sensor bij dit soort fotocamera. Om deze reden is het fijn dat je bijna in het gehele beeld gebruik kan maken van de autofocus en alles wordt sneller opgevangen. De meeste systeemcamera’s beschikken over een ingebouwde stabilisatie waardoor je een directe digitale registratie hebt. Veel filmmakers vinden systeemcamera’s om deze reden ideaal in gebruik. Met een systeemcamera maak je kwalitatieve foto’s zonder dat je een zwaar gewicht hoeft mee te nemen. Verwisselbare lenzen gecombineerd met een elektrische zoeker geven je vele fotografische mogelijkheden.

Wanneer is een systeemcamera de juiste keuze voor je?

Tegenwoordig zijn systeemcamera’s hele krachtige toestellen die zowel geschikt zijn voor beginners als professionals. Ondanks dit gegeven kiezen toch de meeste professionele fotografen voor een spiegelreflexcamera. Bij DSLR camera’s is er namelijk een groter aanbod van verschillende lenzen waaruit gekozen kan worden. Het is mogelijk om een adapter te gebruiken voor lenzen, maar dat kost weer meer geld. De meeste lenzen voor systeemcamera’s zijn duur in de aanschaf voor beginners. Voor spiegelreflexcamera’s heb je meer goedkopere lenzen en accessoires. Een systeemcamera is licht van gewicht en compact, hierdoor kan je ze gemakkelijk meenemen en er video’s mee maken. Het voordeel van een spiegelreflexcamera is ergens juist wel het gewicht en het feit dat ze groot zijn. Hierdoor heb je namelijk meer grip en stabiliteit.

De keuze voor een fotocamera is persoonlijk

Welke soort camera je uiteindelijk besluit aan te schaffen is een geheel persoonlijke keuze. Als je graag een oogdetectie hebt met high tech snufjes dan is een systeemcamera een betere optie. Zoek je een camera met een scherpe optische zoeker die over een goede grip beschikt? Dan is een spiegelreflexcamera waarschijnlijk een geschiktere keuze. Bedenk goed wat je met je camera wilt gaan doen en welk type fotografie. Daarnaast moet je natuurlijk naar je budget kijken en ook naar de toekomst voor als je eventueel lenzen of accessoires wilt aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *