Loading

wait a moment

Is een haartransplantatie iets voor mij?

Voldoen aan een ideaalbeeld, we zijn er constant mee bezig. Niet alleen tieners en jongvolwassenen willen blijven voldoen aan het perfecte plaatje maar iedereen daarboven. Doordat we in een online maatschappij leven is er zoveel veel vergelijkingsmateriaal en het de ene foto ziet er nog meer veelbelovend uit dan de ander. Van botox tot fillers en van liposuctie tot aan haartransplantaties, geen ingreep is te gek. Heb jij last van haaruitval of kaalheid en vraag je, je af of een haartransplantatie iets voor jou is? Na dit blog gelezen te hebben kun je daarover een beslissing maken.

Wat is het en voor wie is het?

Een haartransplantatie is een ingreep waarbij haren naar een bepaald gebied worden getransporteerd. Bij de meeste mensen die dit ondergaan is die bepaalde gebied de hoofdhuid. Vooral mannen kunnen te maken krijgen met vroegtijdige haaruitval of kaalheid. Iets wat niet past in het ideaalbeeld van de huidige maatschappij. Door haarzakjes van een donorgebied te verplaatsen naar de hoofdhuid kunnen hier gewenste plekken weer opgevuld worden met haar. Het levert een zeer mooi resultaat op mits het goed is gedaan. Echter kan niet iedereen zomaar een haartransplantatie ondergaan. Je dient hiervoor altijd contact op te nemen met je (huis)arts. Heeft deze eenmaal goedkeuring gegeven? Dan kan je na gaan denken over deze ingreep.

Welke voordelen en nadelen kent deze ingreep?

Zoals iedere ingreep heeft ook een haartransplantatie zo zijn voordelen en nadelen. Het transplanteren haren is niet zomaar voor iedereen weggelegd. Het is ten eerst een behoorlijke uitgave. Voor deze ingreep betaal je namelijk al snel tussen de 1.300 en 6.000 euro. Uiteraard heb je ook bedrijven die deze ingreep goedkoper aanbieden maar je moet je afvragen welke kwaliteit je er dan voor in de plaats krijgt. Een haartransplantatie is ook niet zonder risico’s. Het is een chirurgische ingreep waarbij complicaties kunnen optreden. Daarnaast is het resultaat per persoon verschillend en kan ook de hersteltijd zeer variëren. Toch zijn de technieken die op het moment worden gebruikt, de FUT en FUE techniek, wel zeer vooruitstrevende technieken. Er kan een mooi en natuurlijk resultaat worden bereikt mits de hele ingreep en naverzorging goed verlopen. Ook is het resultaat blijvend en zit je dus niet over 10 jaar weer met kale plekken. Er zijn maar weinig wensen die niet tevreden zijn met het resultaat van deze ingreep. Wanneer het behandelde gebied herstelt is zie je er zo weer 10 jaar jonger uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *