Loading

wait a moment

Het belang van de juiste bureaustoel

Er wordt vaak niet bij stilgestaan hoeveel het lichaam wordt belast door zittend achter het bureau te werken. De zithouding vraagt veel van de rug-, schouder-, en nekspieren. Na verloop van tijd heeft een verkeerde zithouding grote invloed op de gezondheid en werkprestaties. Het is daarom wel nodig om dit alles te voorkomen met de juiste bureaustoel kopen. Die heeft namelijk de grootste invloed op de zithouding en de mogelijkheden om die te veranderen.

Maar dan moet de stoel wel die opties bieden

Daar moet er dus op gelet worden bij bureaustoel kopen en is de keuze niet eenvoudig te maken door het ruim aanbod. Er moet daarom gelet worden op de verstelmogelijkheden die zo een bureaustoel biedt. Kan de rug- en armleuning worden aangepast naar de lichaamslengte? Let daar wel op en wordt er gelukkig altijd aangegeven binnen welke marge de stoel versteld kan worden. Om er zeker van te zijn dat de lengte geen probleem zal vormen, moet er uitgekeken worden bij bureaustoel kopen naar een NPR-1813 classificatie. Met alles in orde voor wat de instellingen betreft, moet er niet vergeten worden dat het comfort en duurzaamheid niet uit het oog verloren worden.

Met zo een bureaustoel wordt ook de werksfeer bepaald

Het effect van de juiste bureaustoel kopen heeft niet alleen betrekking op de persoon die er plaats op zal nemen, maar ook de rest van de werkplek. Er wordt daar zeker ook rekening mee gehouden bij het ontwerp van de bureaustoelen. Van de kleur van de bekleding tot aan de vorm van de rugleuning en armsteunen, er is geen gebrek aan keuzemogelijkheden. Voor het werken in warme ruimtes is een gaasleuning een uitkomst en voorkomt het ophoping van vocht. Voor een eenvoudig onderhoudt moet uitgekeken worden naar stoffen of lederen bekleding. Let er ook op dat de wielen wel geschikt zijn voor de ondergrond van de werkruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *