Loading

wait a moment

Hoe ontstaan vetcellen?

Iedereen is in het bezit van vetcellen. De één echter meer dan de ander, waardoor het handig is om te weten wat vetcellen zijn en hoe deze ontstaan. In het lichaam bevinden zich meerdere vetcellen die gevuld zijn met vet. Deze vetcellen vormen zich samen het vetweefsel van de mens. Toch kan de mens invloed uitoefenen op de hoeveelheid vetcellen in het lichaam, wij leggen het je uit!

Jeugd vetcellen

Helaas ontstaan de meeste vetcellen zich in je jeugd. Hier wordt de basis bepaald van het aantal vetcellen dat jij in je lichaam hebt. Als baby zijnde wordt je geboren met miljoenen vetcellen die zich in de loop van je jeugd ontwikkelen. In de tijden van groei, zoals je kindertijd en puberteit, kunnen vetcellen groeien doordat er vet in wordt opgeslagen. Dit kan deels liggen aan de aanleg die je ervoor hebt, maar komt grotendeels door het eet- en beweegpatroon.

Vetcellen groeien

Zoals in de vorige alinea uitgelegd kunnen vetcellen groeien doordat er meer vet in wordt opgeslagen. Nu is het zo dat als vetcellen eenmaal in aantallen groeien, ze nooit meer minder kunnen worden. Echter kunnen deze vetcellen wel minder gevuld worden. Het is daarom van belang om deze vetcellen te beheersen of zelfs te doden. Bijvoorbeeld met een Cryo behandeling. Wanneer jouw vetcellen dus zijn gegroeid, kan er meer vet in worden opgeslagen. Hierdoor neemt het vetweefsel toe.

Afvallen geen effect op aantal vetcellen

Mensen die afvallen zullen geen vetcellen verliezen. Wel kunnen vetcellen krimpen of groeien, maar het aantal vetcellen in jouw lichaam zal gelijk blijven ondanks dat je probeert af te vallen.