Loading

wait a moment

Ideeën voor een kerstdiner

We kennen het allemaal wel, die hopeloze stress voor het kerstdiner. Wat gaan we dit jaar weer is voor de hele familie bereiden? Misschien heb je het geluk dat je 1 van de gasten bent en dus alleen maar hoeft te smikkelen van al het eten. Maar als jij de gene bent die het kerstdiner dit jaar gaat verzorgen is het goed om hier op tijd aan te beginnen. Als je al gewend bent om bijvoorbeeld voor je hele gezin te koken zal dit niet zo heel moeilijk worden, maar ben je dit totaal niet gewend dan is het een hele klus. Voorbereiding is het aller belangrijkst!

Standaard kerstmenu

Als je van standaard en basic houdt dan is een standaard kerstmenu iets voor jou! Met zo’n menu weet je ook zeker dat het bij iedereen in de smaak valt. Dit is ook geschikt voor de mensen niet al te best zijn in koken en wat dus eenvoudig te bereiden is. En onder eenvoudig verstaan we niet alleen makkelijk te maken, maar ook eenvoudig voor te bereiden. Zodat je met kerst niet al te lang in de keuken hoeft te staan. De meeste van deze gerechten kun je al 1 of 2 dagen eerder klaarmaken. Op de dag zelf hoef je dan alleen nog af te maken, op te warmen of te decoreren. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke garnalencocktail als voorgerecht. Makkelijk van te voren te maken in mooie amuseglaasjes. Als hoofdgerecht een lekker stukje vlees of vis met wat gegrilde groente en zoete aardappelfriet. Op het laatste moment nog even alles opbakken en je bent al klaar. Na al dat lekkers zitten de meeste mensen al aardig vol, en dan moet het dessert nog komen…kerstchocolade is hier de perfecte optie voor! Je kunt ook chocolade bezorgen zodat je zelf niet meer de deur uit hoeft. En eerlijk, wie lust er nou geen chocolade?

Uitpakken

Misschien ben je wel een echte keukenprins of prinses en ga je liever voor wat specialere gerechten met kerst. Als voorgerecht bijvoorbeeld ravioli met vijgen en parmaham. Als hoofdgerecht kan je het nog wat luxer aanpakken door voor eendenborstfilet te gaan. Bak hier wat lekkere regenboog wortels bij en maak het af met een heerlijke aardappel/kaas gratin. Als dessert kan je een lekkere merengue maken met roodfruit. Dat gaat er bij iedereen wel in en is een luchtige afsluiter. Als je nou echt wilt uitpakken kan je tussen het voor en hoofdgerecht nog een lekkere citroen spoom serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *