Loading

wait a moment

In 2021 meer aandacht geven aan jouw tuin? Zo ga je te werk!

tuin sfeervol maken

Veel Nederlanders beschikken over een eigen tuin. Een ruimte buitenshuis die helemaal van jou is! Sinds de opkomst van het coronavirus zitten we steeds meer thuis. Om te ontsnappen aan de muren van je eigen woning, kan een tuin uitkomst bieden. Heb je jouw tuin langere tijd al geen aandacht gegeven? Dan is het waarschijnlijk op dit moment geen sfeervolle plek. In deze blog geven we je een aantal tips hoe je ervoor kan zorgen dat jouw tuin er sfeervol bij komt te liggen. 

Zorg voor veel groen in de tuin! 

Misschien een beetje een open deur. Maar wel een belangrijke. Zorg voor voldoende groen in jouw tuin! Veel tuinen zijn tegenwoordig ‘onderhoudsvrij’ opgezet. Hierbij bestaat de tuin voornamelijk ook bestrating. Zo’n onderhoudsvrije tuin is over het algemeen niet erg sfeervol. Door groen toe te voegen, voeg je letterlijk leven toe aan je tuin. Een groene tuin is uitnodigend. Planten zorgen daarnaast voor zuurstof en zijn daarmee ook goed voor je gezondheid. Heb je genoeg tijd over in 2022? Dan is een eigen moestuin ook een goed idee. Verbouw zelf je eigen eten! 

Sfeervolle bestrating

We hadden het net over onderhoudsvrije tuinen. Bestrating toepassen in een tuin is zeker geen zonde. Zorg er dan echter wel voor dat het sfeervolle bestrating betreft. Ga niet voor een grijze standaard tuintegel, maar kies iets moois uit! Vt wonen tegels bijvoorbeeld.

Trek de aandacht met buitenschilderijen

Die saaie schutting of tuinmuur opleuken? Dat doe je met mooie buitenschilderijen! Buitenschilderijen zijn weersbestendig en zorgen voor meer sfeer in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *