Loading

wait a moment

Inspiratie voor kleine cadeautjes

Soms wil je gewoon even een klein cadeautje aan iemand geven. Niets groots of duurs, maar wel iets leuks of liefs. Om te laten weten dat je aan iemand denkt, of omdat iemand even iets kleins nodig heeft. Kleine cadeautjes zijn leuk, maar wat moet je dan geven? Iets bedenken kan nog een hele klus zijn. En je wil natuurlijk niet dat je een prulletje geeft waar iemand eigenlijk net niet blij mee is. Het moet wel iets waard zijn, je cadeautje. Daarom zijn hier wat tips ter inspiratie. 

Iets lekkers

Als je gaat voor iets lekkers, doe dan wel iets originelers dan een doosje Merci chocolade. Dat kennen we allemaal inmiddels wel en dat getuigt niet echt van persoonlijke affectie. Ga dan liever naar een chocolaterie voor een goed doosje bonbons, of een chocoladebom om chocolademelk mee te zetten. Wil je liever voor een flesje wijn gaan, haal de wijn dan niet bij de supermarkt maar bij een speciaalzaak. Dit geldt eigenlijk voor al het eten en drinken dat je als cadeau geeft; stop er net wat extra moeite in, dat ga je proeven. 

Iets nuttigs

Als iemand toevallig iets nodig heeft, is dit de uitgelezen kans om dat voor ze te kopen. Bijvoorbeeld, erg specifiek, een hoesje iphone 13 pro max, kan je makkelijk voor iemand kopen. Niet duur, en je maakt ze er erg blij mee. Iets nuttigs kan ook zijn een nieuw paar wandelsokken, een knoflookpers of een waterkoker. Je kan er met een paar vragen al achter komen of iemand nog iets nodig heeft. 

Iets creatiefs

Als je met een creatief iemand te maken hebt, gaat er weer een deur open wat betreft cadeaus. Zo is een boek dat jij voor iemand hebt uitgezocht een erg leuk cadeau. Waarom? Omdat je eigenlijk zegt: ik wil graag dat jij dit gedachtegoed, dit verhaal, leest. Je verruimt iemands geest ermee. Als je het zelf ook hebt gelezen, deel je een verhaal met elkaar. Dat is prachtig. Als iemand juist van een andere vorm van kunst in wat voor vorm dan ook houdt, kan je even kijken naar bijvoorbeeld platen, CD’s, verf, filmrolletjes en noem maar op. Kleine, praktische of mooie dingen. 

Accessoires

Kleine plantjes doen het ook altijd goed. Check wel even of iemand er plek voor heeft en zin heeft om het plantje te verzorgen voordat je zo’n cadeautje geeft. Ook leuke boekenleggers, bijvoorbeeld magnetische zodat je ze niet kwijtraakt, of grappige flesopeners zijn leuk. Zoek gewoon naar iets kleins waarmee je iemand even aan het lachen maakt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *