Loading

wait a moment

Is gebruikmaken van grinders een vereiste of niet?

Voor heel wat cannabisgebruikers geldt dat ze er ondertussen met de ogen dicht in slagen om een joint te rollen. Wanneer je echter voor het eerst gebruik gaat maken van wiet is dat natuurlijk een ander verhaal. Dan is het niet zo vanzelfsprekend om je wiet te vermalen met gewoon je vingers. Dat hoeft echter zeker geen probleem te zijn. Het is namelijk zo dat er op de markt ook sprake is van zogenaamde grinders. Het betreft hier handige hulpmiddelen die door de jaren heen in verschillende vormen zijn verschenen. Wil jij ook graag meer te weten komen over wat de voordelen zijn van deze handige hulpmiddelen en welke er nu precies allemaal bestaan? Dan moet je zeker verder lezen!

Wat maakt grinders gebruiken in de praktijk zo interessant? 

In de praktijk is het zo dat je, je wiet zal willen vermalen omwille van twee belangrijke redenen. Het gaat hierbij concreet om de volgende: 

  1. Je realiseert er een gelijkmatige, vaste verbranding mee; 
  2. Zoveel mogelijk van de aanwezige trichomen worden gelijkmatig verwarmd; 

De fijnheid die je prefereert voor je toppen is geheel persoonlijk. Personen die bijvoorbeeld de voorkeur geven aan het roken van wiet in een bong kiezen in de praktijk veelal voor niet te fijne toppen. Anders is het mogelijk dat de cannabis in de pijp terecht kan komen. Voor heel wat andere gebruikers geldt dan weer dat ze zweren bij het feit dat fijn gemalen cannabis sterkere hits zou produceren in vergelijking met grove stukken. Sta jij er niet voor te springen om je wiet manueel met de hand te vermalen? Dan bieden grinders daarvoor een uitstekend alternatief.

Welke verschillende soorten bestaan er allemaal?

Door de jaren heen zijn er op de markt tal van verschillende soorten grinders verschenen. Dit heeft ervoor gezorgd dat we tegenwoordig een onderscheid maken tussen diverse opties, namelijk:

  1. Tweedelige;
  2. Driedelige;
  3. Vierdelige grinders;

Voor de meest eenvoudige exemplaren geldt dat er moet worden gekeken in de richting van de tweedelige exemplaren. Zoveel was wellicht wel reeds duidelijk. In dit geval krijg je de beschikking over een vermaler welke bestaat uit twee stukken die samen één apparaat vormen. Voor de binnenkant van elk stuk geldt dat ze is uitgerust met verschillende uitstulpingen of tanden die zijn bedoeld om grote toppen te kunnen verscheuren. Van zodra je wat meer ervaring hebt kan het eventueel ook interessant zijn om even te kijken naar de wat meer complexe exemplaren.

Let ook op het materiaal waaruit grinders bestaan!

Je zal er bij het kopen van één of meerdere grinders niet alleen rekening mee moeten houden dat er sprake is van verschillende soorten uitvoeringen zoals hierboven aangegeven. Wat daarenboven namelijk ook te denken van het materiaal waar de grinder uit is vervaardigd? Op dit vlak maken we dan ook een onderscheid tussen de mogelijkheden zoals hieronder aangegeven: 

  • Plastic; 
  • Metaal;
  • Hout; 

Het wordt in de praktijk sterk aangeraden om te kiezen voor metalen grinders. Deze zijn iets duurder in vergelijking met de exemplaren van hout of plastic, maar gaan veel langer mee. Ze zullen dan ook helemaal niet snel sporen van slijtage gaan vertonen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *