Loading

wait a moment

Leuke dingen om met je kinderen te doen

Vervelen je kinderen zich, nu ze waarschijnlijk even niet naar school gaan dankzij corona? Geen nood. Er bestaan genoeg leuke dingen die je samen met je kids kunt ondernemen. Met onderstaande activiteiten kom je de dagen samen wel door! 

De kinderen een dagje de baas laten zijn

De wens van ieder kind: alles bepalen wat er op een dag gebeurt, ook als het aankomt op regeltjes in huis. Laat je kinderen een dagje alles bepalen, waarbij je even niet let op regels die anders zouden gelden. Ze mogen dus ook kiezen wat jullie gaan eten, zelfs als dat betekent dat jullie pizza met patat als avondeten hebben. 

Houd een leuke fotoshoot

Een fotoshoot is een goed excuus om de verkleedkist er weer eens bij te pakken. Kijk wat er allemaal in de kist zit en leef je uit! Of je kind nu als prinses of als tijger verkleed gaat; er zijn altijd wel wat leuke kiekjes te maken. Je zou op de achtergrond grote vellen papier kunnen ophangen, zodat je een mooi decor hebt.

Ga samen knutselen

Knutselen is altijd leuk, niet alleen voor je kind, maar zeker ook voor jou! Je kunt er alle kanten mee op. Wat dacht je van samen mutsen borduren? Ook kan het erg leuk zijn om iets te bedrukken met je kind. Daarnaast doet tekenen en schilderen het ook altijd heel goed. Laat je creativiteit de vrije loop en voel je weer even een kind. Je kunt hier ook goed mee tot rust komen.

Speel spelletjes

Spelletjes blijven leuk, voor jong maar ook voor oud. Er zijn natuurlijk ook ontzettend veel verschillende soorten waar je uit kunt kiezen, waardoor er altijd wel een spel is wat zowel jij als je kinderen leuk vinden. Monopoly, Ganzenbord, kwartet, Cluedo of een potje kaarten, het kan allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *