Loading

wait a moment

Makkelijke recepten met zalm

recept zalm

Zalm is een heerlijke vissoort met diverse gezondheidsvoordelen. Door recepten met recept zalm een paar keer per week te eten pak je veel voordelen mee. De vissoort heeft een zachte en typische smaak boordevol goede vetten. Onderstaand artikel geeft 2 lekkere en makkelijke recepten met zalm.

recept zalm

Cannelloni met spinazie en zalm

Ingrediënten:

350 gram verse zalm

12 verse lasagnevellen

600 gram verse spinazie

verse basilicum

peper en zout

300 ml melk

25 gram boter

25 gram bloem

Een handje geraspte mozzarella

125 gram ricotta

Een handje pijnboompitten

Benodigdheden om de cannelloni in te doen:

1 vrij grote ovenschaal

Bereidingswijze:

Spinazievulling: Bak de spinazie tot deze geslonken is. Meng met de ricotta en voeg een snufje zout, peper en basilicum naar smaak toe.

Bechamelsaus: Smelt de boter en voeg de bloem toe, dit roer je door elkaar en laat het ongeveer een minuut of 2 zachtjes garen. Voeg de de melk beetje bij beetje toe en roer met een garde. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven alvast op 180 graden. Snij de zalm in stukjes en breng op smaak met zout en peper. Pak de verse lasagnevellen en leg er het spinaziemengsel en de zalm op. Vervolgens rol je het velletje lasagne op en leg je deze in een ingevette ovenschaal.

Herhaal dit met de rest van de rolletjes en uiteraard met de vulling. Ten slotte schep je de bechamelsaus over de rolletjes en bestrooi met mozzarella en pijnboompitjes. Bak de cannelloni in ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

Quiche met zalm

Ingrediënten:

1 courgette

200 gram zalm

4 eieren

250 gram ricotta

snufje peper

1 theelepel dille

5 plakjes bladerdeeg

Bereidingswijze:

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. De plakjes bladerdeeg laat je ontdooien. Vet een ovenschaal of bakvorm in en bekleed met de bladerdeeg. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg. Snij de courgette en zalm in kleine stukjes en verdeel over het deeg.

De ricotta in een kom doen, samen met de eieren, dille, peper en eventueel een snufje zout. Klop dit goed door elkaar en giet het mengsel over de courgette en zalm heen. Bak de quiche in 30-40 minuten gaar in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *