Loading

wait a moment

Scheiden of uit elkaar: wat moet je allemaal regelen?

Wanneer je uit elkaar gaat of gaat scheiden, dan zijn er een aantal zaken die je moet regelen. Aangezien een scheiding al moeilijk genoeg is, wil je natuurlijk het afronden van zaken zo goed mogelijk en snel regelen. Maar waar moet je nu precies rekening mee houden en welke zaken moeten geregeld worden? Wij vertellen je er graag meer over.

Zoek de juiste hulp

Nadat jij en je partner hebben besproken om uit elkaar te gaan, is het verstandig om een persoon in te schakelen die jullie kan helpen met het vervolgproces. Denk hierbij aan een echtscheidingsadvocaat of een mediator. Wat de juiste hulp is voor jullie, ligt natuurlijk ook aan de situatie. Zo is het belangrijk om te weten of jullie getrouwd zijn, hoe de financiƫle situatie eruit ziet en of jullie samen kinderen hebben. Een echtscheidingsadvocaat is er dan ook op gericht om op een harmonieuze manier alles geregeld te krijgen en dat spullen eerlijk worden verdeeld. Zij proberen de scheiding dus zo goed mogelijk en met zo min mogelijk frustraties te laten verlopen.

Verdelen van bezittingen

Hiernaast moeten er afspraken gemaakt worden rondom het verdelen van bezittingen. Maak daarom van te voren vast een overzicht met de verdeling van spullen, zodat het eenmaal bij de echtscheidingsadvocaat sneller geregeld kan worden. Het bijkomende voordeel is ook dat je minder lang bij de mediator zit en je hiervoor dus ook minder hoeft te betalen. Helaas komt het ook wel eens voor dat een van de partners overlijdt, waardoor de zaak weer heel anders in elkaar steekt. Hierbij komt er een erfenis vrij waar soms ook conflicten over kunnen ontstaan. In dit geval kun je een advocaat inschakelen voor familie-erfrecht. Hierbij wordt er gekeken naar de rechthebbenden erfgenamen en wat er moet gebeuren met de erfenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *