Loading

wait a moment

Tip: wasbare luiers

In niets zijn de wasbare luiers van nu te vergelijken met die van pakweg tien jaar geleden. De luiers van nu kun je beslist hip noemen bijvoorbeeld, omdat ze in allerlei soorten en maten en ook kleuren beschikbaar zijn. Wasbare luiers hebben zich sterk ontwikkeld de afgelopen jaren en ze zijn milieuvriendelijker en goedkoper in vergelijking met de wegwerpluiers die je ook zou kunnen gebruiken.

Veel minder uitstoot van zeer schadelijke CO2

De voordelen van wasbare luiers zijn zo groot, dat het eigenlijk een raadsel is waarom er nog wegwerpluiers gebruikt worden. Denk alleen maar eens aan de negatieve impact op het milieu van wegwerpluiers. Gemiddeld genomen levert een kind een ton aan afval op wanneer je kiest voor de wegwerpluier. Er moeten in totaal zes bomen gerooid worden en voor het maken van plastic is ook nog eens 67 liter ruwe olie noodzakelijk. De wegwerpluier vraagt bovendien zeven keer zoveel grond als de wasbare luier, ruimte die noodzakelijk is voor de productie van grondstoffen om de wegwerpluier te kunnen maken. De uitstoot van CO2 is bij wasbare luiers ook aanzienlijk kleiner afgezet tegen de uitstoot bij de productie van wegwerpluier.

Wasbare luiers: veel beter voor de billetjes van jouw kind

Ook voor de baby zelf is het dragen van wasbare luiers een stuk prettiger. Zo is er veel minder sprake van uitslag bijvoorbeeld. Omdat de wasbare luiers in de regel van katoen, bamboe of hennep zijn, is van de toevoeging van chemische middelen geen sprake. En juist die middelen zorgen voor de nodige uitslag. Spuitluiers? Die heb je bij wasbare luiers veel minder. Dit vanwege het sterke elastiek dat gebruikt wordt. Dit zorgt voor een veel betere aansluiting en dat scheelt je dus de nodige wasbeurten en verschoningen.

Veel beter voor de ontwikkeling van de heupen en de benen van jouw baby

Verder blijkt dat het gebruik van deze luiers beter is voor de ontwikkeling van de heupen en de benen van jouw kind. De luier maakt het breder tussen de benen van jouw kind en dat komt de ontwikkeling van heupen en benen nadrukkelijk ten goede. Belangrijk is ook dat je kind met wasbare luiers eerder besef heeft van een natte luier. Dat maakt dat kinderen die deze luiers dragen aanzienlijk eerder zindelijk zijn. Berekend is dat dit zomaar een half jaar eerder is ten opzichte van het gebruik van wegwerpluiers. 

Je bespaart behoorlijk wat geld wanneer je kiest voor de luier die je uit kunt wassen

Belangrijk argument is ook de prijs van de luier. Wanneer je besluit te kiezen voor en wasbare luier, dan bespaar je over de langere termijn behoorlijk wat geld. Ook dat kan zomaar een goed argument zijn voor de luier te kiezen die je uit kunt wassen. E zo is het lijstje met voordelen van deze luier best aanzienlijk. En met de moderne luiers is het al lang niet meer zo dat je altijd kunt spreken van een vies werkje wanneer jij je baby gaat verschonen. Integendeel zelfs. Daarmee lijkt het laatste tegenargument ook van tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *