Loading

wait a moment

Tips bij het laten trekken van een verstandskies

pexels-cottonbro-6502029

Heel veel mensen krijgen ermee te maken: het laten trekken van een verstandskies. Vaak wordt een verstandskies getrokken om te voorkomen dat deze kies andere tanden aan de kant drukt. Het kan zo zijn dat je er nu nog geen last van hebt, maar dat de tandarts in Meppel wel adviseert om hem toch te laten verwijderen. Wij geven jou tips die je voor en na de behandeling kunt gebruiken.

Pijnstilling

We raden je aan om al voor jouw bezoekje aan de chirurg pijnstilling te nemen. Je kunt bijvoorbeeld een half uur van tevoren twee paracetamol innemen. Waarom vooraf? Zo bouw je een spiegel op, waardoor het jou helpt tegen de pijn die na de behandeling gaat komen. Waarschijnlijk krijg je na de behandeling ook pijnstilling voorgeschreven. Je kunt het beste na je behandeling direct langs de apotheek rijden om pijnstilling en spoelmiddel op te halen. Het verwijderen van een verstandskies ervaart iedereen anders, vraag vooraf of iemand jou brengt en ophaalt.

Koelen

Na de behandeling ontstaat er vaak een zwelling. Net als bij alle andere zwellingen, is het bij deze zwelling van belang om te koelen. Zorg dat je een koelelement in huis hebt en gebruik deze bij thuiskomst. Leg het koelelement op de kant van de wang waar de kies getrokken is.

Schoonmaken

Na de behandeling zul je een klein wondje hebben op de plek waar de kies heeft gezeten. Deze wond zal binnen een paar dagen genezen. Om dit proces te bevorderen, raden wij aan om geen tabak en alcohol te gebruiken. Dagelijks poetsen is van belang om restjes voedsel te verwijderen. Nog meer advies nodig? Vraag van tevoren jouw tandarts om hulp of raadpleeg de apotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *