Loading

wait a moment

Tips voor een goede voetverzorging

Heb jij altijd al die zachte voeten willen hebben? In een paar stappen kun jij al zachtere voeten krijgen! Jouw voeten zijn het fundament van jouw lichaam en daarom is het belangrijk dat je goed voor je voeten zorgt. Vooral nu de koudere maanden er weer aankomen, zitten je voeten continu verstopt in dichte schoenen. Hier een aantal tips om je voeten eens extra aandacht te geven!

Tip 1: Gun je voeten rust.

Naast dat we bedoelen dat we voeten rust gunnen door er niet op te lopen, bedoelen we ook dat jouw voeten vrij moeten zijn op het moment dat het kan. Draag thuis zo min mogelijk schoenen en houdt het bij sokken of pantoffels.

Tip 2: Een voetenbad.

Vul thuis een bak met lauw water met eventueel een bruistablet of olie. Laat je voeten hier ongeveer een kwartier in zitten, zodat ook het eelt aan je voeten week wordt. Je kunt na het voetenbad ook even je voeten scrubben, zo verwijder je dode huidcellen en voelen je voeten al meteen zachter aan!

Tip 3: Verwijder eelt.

Wees hier wel voorzichtig mee, want te veel eelt weghalen kan ook z’n nadelen hebben. Mede doordat je voeten week zijn na het voetenbad, wordt het verleidelijker om al het eelt weg te halen.

Tip 4: Ga naar een pedicure.

Een pedicure, bijvoorbeeld deze pedicure in Harderwijk, weet precies wat er nodig is om jouw voeten goed te verzorgen. Naast dat je verzekerd bent van een goede voetverzorging is het ook heerlijk ontspannend. Boek nu nog een behandeling bij Perfect Eyelash!

Tip 5: Een voetencrème.

Wil jij dat je voeten na de verzorging ook nog lekker zacht blijven? Haal dan een voetencrème in huis. Door de vette creme blijven je voeten zacht en voorkom je vorming van overtollig eelt. Een crème is vooral in de komende periode onwijs belangrijk. Door de kou, wordt de huid droger. Hierdoor is de kans op scheurtjes in bijvoorbeeld je nagelriemen groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *