Loading

wait a moment

Tips voor een vakantie in de Belgische Ardennen

Mensen staan te popelen om weer op vakantie te kunnen maar de kans is groot dat dit in de komende maanden nog niet mogelijk zal zijn. Daarom is het waarschijnlijk het beste om uit te kijken naar het voorjaar. Je kunt nu alvast een vakantie boeken met goede kans dat je gewoon weg kunt, zeker als je niet te ver buiten Nederland gaat. Denk bijvoorbeeld aan een vakantie in België. De Belgische Ardennen zijn hartstikke leuk en sportief. In dit artikel bespreken we de beste opties om op vakantie te gaan in de Belgische Ardennen.

Kasteel van Bouillon

In de golvende Ardennen zijn ontzettend veel Kastelen, burchten en ruïnes. Ze komen nergens zo goed tot hun recht als in dit glooiende landschap. Een van de leukste opties is dan ook het machtige Kasteel van Bouillon. Dit kasteel stamt uit het Waalse feodale tijdperk. Het is een kasteel dat ligt boven de stad Bouillon en heeft uitzicht op de rivier de Semois. Het is een kasteel dat het gehele jaar geopend is, maar let wel op de veranderende openingstijden.

Brouwerij La Chouffe

Natuurlijk wil je tijdens een vakantie in België ook proeven van het heerlijke Belgische bier. Een van de bekendere Belgische bieren die ook veel in Nederland gedronken wordt is La Chouffe. In het dorpje Achouffe staat de brouwerij van La Chouffe, Een bezoek aan de brouwerij is het zeker waard en natuurlijk kun je proeven aan het heerlijke bier. Sowieso is het ook leuk om in de Ardennen te gaan stappen wanneer het weer kan. Er zijn niet alleen leuke kleine kroegen maar ook echte clubs. Er valt dus best wat te feesten. Ga natuurlijk verantwoordelijk om met alcohol en natuurlijk drugs. Als je merkt dat je een probleem hebt, zoek een behandeling drugsverslaving.

Oorlogsmuseum Bastogne

Er zijn niet alleen maar bergen, bos en heuvels in de Belgische Ardennen. De plek heeft een rijke geschiedenis. Je vindt er dan ook veel kathedralen en hobbymusea. In de Belgische Ardennen waren tijdens de Tweede Wereldoorlog een aantal van de grootste slagvelden van Europa. Bastogne werd in de Tweede Wereldoorlog omsingeld door Duitse troepen maar hield stand. In Bastogne is een fantastisch oorlogsmuseum te vinden.

Het water op

Niet alleen de natuur op het land is ontzettend leuk in de Ardennen. Je kunt ook het water op. Er zijn vele rivieren zoals de Lesse, Ourthe en Amblève. Het is een sportieve plek waar je kunt raften, kajakken en natuurlijk ook mountainbiken en parapenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *