Loading

wait a moment

Tot jezelf komen: hoe doe je dat?

Heb je soms de behoefte om even tot jezelf te komen? Dat is niet zo gek. Tegenwoordig heeft iedereen het maar druk, met werk, school en noem het maar op. Het kan dan fijn zijn (en zelfs nodig) om af en toe even op te laden en tot jezelf te komen. Toch is het misschien lastig om dit in te passen in je volle schema. Maar goed nieuws: tot rust komen hoeft niet moeilijk te zijn en hoeft ook niet lang te duren. Hieronder vind je een aantal manieren om tot jezelf te komen.

Ga naar buiten

Door de natuur wandelen is net als een meditatie. Je bent even alleen met jezelf en kunt je focussen op je omgeving, terwijl je geest tot rust komt. Heb je geen zin om te gaan wandelen, dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om lekker (in het zonnetje) in je tuin te gaan zitten. Of op je balkon, of in je luxe tuinkamer van https://www.metalura.nl/. Het maakt niet uit waar je bent, je kunt overal wel relaxen! 

Doe iets creatiefs

Een andere manier om tot jezelf te komen is door iets creatiefs te gaan doen. Je hoeft hiervoor heus geen picasso te zijn; wat dacht je bijvoorbeeld van kleuren voor volwassenen, of het leggen van een puzzel? Je zult merken dat je hoofd hierdoor leeg raakt en je echt in het moment gaat leven.

Tuinieren

Ook (moes)tuinieren is een rustgevende bezigheid waarmee je helemaal zen kunt worden. Beschik je niet over een tuin, dan kun je ook ervoor kiezen om kweekbakken aan te schaffen, zodat je je eigen kleine moestuintje kunt beginnen (bijvoorbeeld op het balkon). Je komt hierdoor niet alleen tot rust, maar profiteert ook nog eens van heerlijke verse groenten en fruit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *