Loading

wait a moment

Uit je comfortzone met deze tips

Uit je comfortzone stappen kan eng zijn, of in ieder geval lijken. Vaak maak je je druk om zaken die achteraf eigenlijk helemaal niet zo spannend bleken te zijn. Buiten je comfortzone staat er een hoop moois op je te wachten, dus het is goed om er zo nu en dan even uit te stappen! Maar hoe doe je dat dan? Hieronder vind je een aantal handige tips.

Doe het stap voor stap

Je hoeft heus niet per se in één keer in het diepe te springen en vanaf nu dagelijks iets te doen wat je eigenlijk heel eng vindt. Je kunt het ook gewoon stap voor stap doen. Wil je bijvoorbeeld graag leren presenteren? Doe dit dan eerst voor een klein groepje mensen. Vervolgens kun je dit opbouwen, zodat je uiteindelijk voor een groot publiek kunt gaan staan. 

Wil je graag een carrièreswitch maken? Ook dit doe je niet van de één op de andere dag. Zou je bijvoorbeeld wel vrachtwagenchauffeur willen worden maar weet je niet zeker of dit je wel ligt, begin dan met het volgen van een vrachtwagen theoriecursus van abcrijopleidingen.nl.

Maak het leuk

Wie zegt dat uit je comfortzone stappen alleen maar spannend hoeft te zijn? Maak het leuk voor jezelf, door er een hele ervaring van te maken. Moet je een belangrijke presentatie houden? Maak er dan een leuk dagje van voor jezelf. Boek een hotelovernachting en verwen jezelf met een heerlijk diner op deze bijzondere dag. Zo zul je niet alleen zenuwachtig zijn, maar daarnaast ook nog eens genieten.

Accepteer mindere dagen

Uit je comfortzone stappen hoeft niet altijd even goed te gaan. Accepteer dat er ook mindere dagen zullen zijn, waarop het even niet gaat. Dit is niet erg; iedere dag krijg je een nieuwe kans om er iets van te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *