Loading

wait a moment

Vermaak voor jong en oud

Pretparken en Kermissen zijn nog steeds onverminderd populair. Bijna iedereen heeft wel eens een kermis of pretpark bezocht. In Nederland zijn we verwend met flink wat pretparken. Gedurende een groot deel van het jaar zijn ze open en worden door velen bezocht. Pretparken bestaan al sinds 1500 en kermissen waren er al in de Middeleeuwen. Het grootste pretpark in Nederland is De Efteling, In België Plopsaland De Panne en in De Verenigde Staten Walt Disney World. De grootste kermis van Nederland vindt jaarlijks in Tilburg plaats. De Efteling opende zijn deuren voor het eerst in 1951 met een grote speeltuin gevolgd door het sprookjesbos. Gedurende de jaren is het enorm uitgebreid. Een van de oudste kermissen van ons land vindt jaarlijks plaats in Hoorn, al sinds 1446. Naast De Efteling zijn er nog vele andere attractieparken in ons land waaronder Slagharen, Walibi, Duinrell, Toverland en De Julianatoren.

Circus

Naast de pretparken en kermissen is het circus ook nog steeds een publiekstrekker. Door jong en oud wordt er vaak al weken van tevoren naar uitgekeken wanneer de circustent hun woonplaats zal gaan bezoeken. Het circus heeft al een lange historie. In 1779 begint de Engelsman Philip Astley op een weiland in de buurt van Londen het eerste circus. Niet dat hij het circus uit het niets heeft uitgevonden, maar hij was de eerste die een paardenshow combineert met muziek en een soort clown. Dat was het begin van een mooi en succesvol vrije tijds vermaak. Tegenwoordig zijn de circussen steeds verder gemoderniseerd. Naast de bekende clowns act, zijn de dieren, de trapezes en de acrobaten niet meer weg te denken. Sinds de beginjaren zijn paarden onmisbaar in het circus. Velen gaan speciaal voor hen naar het circus toe. Mocht je de paarden uit het circus missen dan kan je ervoor kiezen om thuis schleich paarden aan te schaffen. Je kan er ook voor kiezen om uit de collectie van Schleich farm world een Schleich boerderij te kopen. Ook daar kunnen jong en oud veel plezier aan beleven.

Buitenlandse attractieparken

In Europa zijn ook diverse grote pretparken te vinden. Velen daarvan worden ook massaal door Nederlanders bezocht. Het drukst bezochte pretpark in Europa is Disneyland Parijs op de voet gevolgd door het aangrenzende Walt Disney Studio’s park. Disneyland Parijs oorspronkelijk onder de naam Euro Disney opende dit park de deuren in april 1992. Rondom het Kasteel van Doornroosje zijn de volgende themagebieden gebouwd: Main Street USA, Discoveryland, Fantasyland,  Adventureland en Frontierland. Wereldberoemd zijn ook de Disney parades, die dagelijks worden georganiseerd. De Efteling is ook in de top 5 terug te vinden wat een knappe prestatie is te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *