Loading

wait a moment

Waarom iedereen een keer op vakantie moet naar het Midden-Oosten

Een paar uur het vliegtuig in en je stapt uit in een andere wereld. Net als de bekende sprookjes zie je kamelen, prachtige tapijten en mensen in hele andere kleding dan wij in het Westen gewend zijn. Het is er erg mysterieus, een complexe mix van culturen, een rijke geschiedenis en een hele andere manier van leven. De meeste mensen kennen het Midden-Oosten van de olie, zandstormen, oorlogen en stoffen. Toch is er nog veel meer wat je kunt ontdekken. Het zit er vol met prachtige dingen die iedereen een keer zou moeten zien.

Proef de cultuur van het Midden-Oosten

Het Midden-Oosten heeft een hele rijke keuken. Met veel kruiden, rijst en brood kun je de heerlijkste maaltijden uitproberen. Grote kans dat je veel favoriete gerechten ontdekt. Ga langs bij de grote, drukke markten en ontdek alle tussendoortjes zoals de lekkerste noten en fruit. Even ontspannen? Rook een waterpijp op een heerlijke bank en geniet van de felle zon. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Veel mensen doen ook vaak een workshop om een gerecht te leren maken.

Ontdek de geschiedenis zelf

Het Midden-Oosten heeft een rijke geschiedenis. In het Westen staan zij vaak slecht in het nieuws. Toch kunnen we een hoop leren en zijn er mooie momenten in de geschiedenis geweest die we kunnen meekrijgen. Ga langs bij oude gebouwen zoals paleizen en parken. Er zijn ook een hoop musea waar je een hoop kunt terugvinden van wat je vroeger op school hebt geleerd.

Hoe veilig is het daar?

Natuurlijk zijn er plekken die niet heel veilig zijn, maar er zijn ook genoeg plekken waar je als toerist makkelijk naartoe kunt. Vertrouw je het niet helemaal? Doe wel juist vooronderzoek om problemen tijdens je reis te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *