Loading

wait a moment

Waarom is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten?

uitvaartverzekering

In Nederland kun je het zo gek niet verzinnen of je kunt je ervoor verzekeren. En je vraagt je bij de meeste verzekeringen dan ook wel eens af is dit nou echt nodig? Van uitvaartverzekeringen weet je eigenlijk alleen dat dit de enige verzekering is die je echt een keer nodig gaat hebben want we gaan allemaal dood. Tenminste als je er voor kiest op een waardige manier de aarde te verlaten en je er niet voor voelt om nabestaanden met allerlei financiële problemen op te zadelen.

Ook al heb je genoeg op je spaarrekening staan om je uitvaart kosten te dekken bedenk wel dat als je overlijdt al je bankrekeningen gelijk geblokkeerd worden. Er zal dus iemand moeten zijn die deze kosten voor gaat schieten. Daar wil je toch niemand mee opzadelen. dat wordt dan je laatste herinnering aan jouw bestaan.

Wat is het verschil tussen een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering?

Het grote verschil is dat een overlijdensrisicoverzekering meer bedoeld is in de financiële sfeer, bijvoorbeeld bij aankoop van een huis. Deze wordt vaak ingezet als uiteindelijke aflossing van de hypotheek. Een uitvaartverzekering is om de kosten van de uitvaart te dekken.

Voordelen en nadelen uitvaartverzekering

Voordeel is dat alles is geregeld voor een klein bedrag per maand. Nadeel is dat al het geld gebruikt moet worden voor de uitvaart en niet vrijkomt voor iets anders. Bovendien is er een beperkte keuze van de manier van uitvaart.

uitvaartverzekering

De 3 beste tips bij het afsluiten van een uitvaartverzekering

Uitvaart kosten zijn hoog en het is vervelend om over na te denken. Probeer eerst in alle rust voor jezelf op een rijtje te zetten wat jij voor wensen hebt. Wil je begraven of wil je gecremeerd worden. Wil je het klein houden of juist heel uitbundig? Vergelijk dan de verschillende verzekeringen met elkaar. Let vooral goed op de maandpremie.

Welke vormen van uitvaartverzekeringen zijn er?

We verschillen als mens in de wensen die we hebben dus bestaan er ook verschillende vormen van uitvaartverzekeringen die bij jou specifieke wensen passen. Je kunt er voor kiezen om een naturapakket af te sluiten. Dat is een basispakket waarbij de nabestaanden geen geld maar diensten ontvangen. Je bent hierdoor verzekerd voor de basisbenodigdheden van je uitvaart. De voordelen van deze verzekering zijn dat je nabestaanden in principe niets meer hoeven te regelen. En de kosten van de premie zijn erg laag, per maand betaal je tussen de €5 en €10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *