Loading

wait a moment

Wat doet een DJ?

pexels-david-bartus-844928

Allereerst is het belangrijk om te weten over welke DJ’s wij het hebben. Het beroep van een DJ is verschillend aan die van een DJ/producer. Dit verschil is voornamelijk het creëren van eigen muziek. Waar een DJ dit niet doet, doet een DJ/producer dit wel. Deze DJ/producer krijgt over het algemeen meer erkenning, gezien iedereen plaatjes kan draaien, maar niet iedereen muziek kan produceren.

Het algemene beeld wat mensen krijgen bij ‘DJ’ is voornamelijk het gemak van het afspelen van de muziek. Vaak komen er video’s voorbij in het nieuws waar een DJ, zonder daadwerkelijk aan het paneel te zitten, staat te draaien. Er komt veel meer bij het zijn van een DJ kijken dan het wel of niet live mixen van muziek. Zo moet je bijvoorbeeld achterhalen wat je doelgroep is. Op basis van deze kennis ga je een aantal nummers, waarvan je overtuigd bent dat de doelgroep deze kan waarderen, aan elkaar draaien. Ook is het van belang dat je zelf energiek overkomt. Laat zien dat je zin hebt in een feestje, bijvoorbeeld tijdens een Bruiloft DJ in Amersfoort van Sax with the DJ!

Nu je het verschil weet tussen een DJ en een DJ/producer, is het misschien een goed om te weten of het verschil te merken is tussen een DJ die live aan het werk is of een DJ die een premix draait. Dit is zeker het geval. Je merkt bij een premix dat er vaak niet helemaal een fijne overgang is, waar dat bij een live mix wel is. Een producer die zijn muziek live kan aanpassen op de stemming van het publiek, is goud waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *