Loading

wait a moment

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van gember?

Gember is tegenwoordig een erg populair product. We zien gember terug in thee, ontbijtkoek, kruidenmixen en allerlei soorten gerechten. Dit is niet gek, aangezien gember niet alleen lekker is maar ook nog eens heel gezond! Maar wat zijn nu eigenlijk de gezondheidsvoordelen van gember? Wij vertellen je het graag, lees dus snel verder!

Goed tegen opgeblazen gevoel en misselijkheid

Een van de grootste voordelen van gember is dat het helpt tegen een opgeblazen gevoel en misselijkheid. Zeker zwangere vrouwen hebben in de ochtend vaak last van misselijkheid. Dan is het goed om warm water te koken en hier een stukje gember in te leggen. De gember zorgt ervoor dat je voldoende bouwstoffen, vitamines en mineralen binnen krijgt, waardoor je je snel weer beter voelt.

Opname voedingstoffen

Hiernaast is gember goed voor de opname van voedingstoffen. Ook helpt gember bij het verteren van voedsel, waardoor je lichaam de voedingstoffen dus nóg beter kan opnemen. Dit is erg goed voor je gezondheid, aangezien je zo optimaal profiteert van alle voedingstoffen.

Reinigt je lichaam
Verder staat gember bekend om de zuiverende werking op je lichaam. Dit betekent dat gember een positieve invloed heeft op je lymfestelsel en de afvoer van afvalstoffen. Hierdoor kun je ontstekingen voorkomen en krijgen gifstoffen geen kans om zich op te hopen in je lichaam. Hiernaast stimuleert gember ook de doorbloeding van je lichaam en zo blijf je dus beter warm.

Immuunsysteem

Gember schijnt ook het afweersysteem te versterken. Zeker in de winter is het dus goed om veel gember te eten, aangezien dit een natuurlijke én effectieve manier is om je immuunsysteem te boosten. Je voorkomt hierdoor infecties en je weerstand wordt meteen verbeterd. Zo kun je hopelijk het griepseizoen zonder klachten doorkomen en zul je voorkomen dat je ziek wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *