Loading

wait a moment

Welke blessures komen het meest voor tijdens sporten en hoe voorkom ik ze?

pexels-victor-freitas-841130

Blessures zijn nooit leuk om te krijgen, waarschijnlijk hebben we er allemaal wel eentje gehad in ons leven. De kans dat je ooit last hebt gehad van een verzwikte enkel, een liesblessure of bijvoorbeeld hielspoor is best groot, deze blessures komen namelijk best vaak voor. Veel sporters maken dezelfde fouten en lopen daarom blessures op. Dit is zonde want het voorkomen van blessures is makkelijker dan je denkt. In deze blog vertellen wij je meer over het voorkomen van blessures.

Wat zijn de oorzaken van blessures?

Er zijn 5 voornamelijke oorzaken van blessures namelijk: overbelasting, verkeerde houdingen, geen variatie, geen warming up doen en doortrainen met pijn. Vaak hebben mensen er moeite mee om naar hun lichaam te luisteren en willen koste wat het kost hun trainingsschema afronden. Wanneer je voelt dat je lichaam niet meer kan en het gewoon niet meer goed voelt moet je meteen stoppen. Vaak denken mensen dat ze dan nog wel even door kunnen trainen en dat er niet zoveel aan de hand is. Luister dus goed naar je lichaam als je voelt dat je niet meer kan.

Wat is de meest voorkomende blessure in Nederland?

In ons land komen knieblessures veruit het meeste voor. In sommige jaren waren er bijna een miljoen mensen met een knieblessure in ons land. Dit is meer dan 20 procent van alle sporters. Door wat vaker oefeningen voor je knie te doen wordt de kans op knieletsel flink verminderd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *