Loading

wait a moment

Welke professionele koffiemachine past het best bij jouw bedrijf?

Hou je van een lekkere, romige cappuccino of latte macchiato of past het oerhollandse bakje zwarte koffie het best bij jou? Er bestaan tegenwoordig een heleboel verschillende koffievariaties. Hetzelfde geldt ook voor de koffiemachines. Sommige werken met verse bonen, andere werken met gemalen koffie. Door het grote assortiment is het lastig om een keuze te maken, welke koffiemachine past het best bij jouw bedrijf?

Soort bedrijf

Als je op zoek bent naar de perfecte zakelijke koffiemachine is het belangrijk om te kijken naar jouw bedrijf of instantie. Wil je alleen de koffie van je medewerkers verzorgen of wil je dat de automaten ook bereikbaar zijn voor klanten of bezoekers? In dit laatste geval zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een koffieautomaat met muntinworp. Daarnaast is het belangrijk om een inschatting te maken hoeveel koffiedrinkers jouw bedrijf telt. Als dit er veel zijn, kun je het beste kiezen voor een snel en groot apparaat dat effici├źnt werkt. Zijn het er minder, dan kun je kiezen voor een kleiner apparaat dat er langer over doet om een extra verse koffie te bereiden.

Zetmethode

Vervolgens moet je de zetmethode bepalen. Als je graag simpel en snel een lekker bakje koffie wil bereiden, kom je al snel uit bij een instant machine. Deze machines kunnen vaak al binnen 6 tot 8 seconden een koffie bereiden. De machines zijn volautomatisch en kunnen zelfs op de piekmomenten iedereen voorzien van een lekker bakkie. Als je voorkeur uitgaat naar koffie van barista kwaliteit, dan kun je kijken naar een apparaat met versgemalen bonen. Deze apparaten zijn geschikt voor middelgrote bedrijven die veel waarde hechten aan de kwaliteit van de koffie. Als laatste optie zou je kunnen gaan voor een fresh brew machine. Deze machine gebruikt de traditionele filterkoffie van vroeger. Hierbij wordt er water toegevoegd aan de gemalen koffie. Een zuiger trekt het water door de filter en bereidt in ongeveer 20 tot 25 seconden jouw fresh brew koffie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *