Loading

wait a moment

Werken in de uitvaartzorg

pexels-meruyert-gonullu-6907992

Altijd al willen werken in de uitvaartzorg omdat het een mooi en dankbaar beroep is? Er zijn een aantal functies die je kunt vervullen. Zo kun je werken in de reguliere uitvaartzorg, maar je kunt ook aan het werk in een dierencrematorium. Benieuwd welke banen in deze sector beschikbaar zijn? Lees dan deze blog en wie weet verzorg jij in de toekomst mooie uitvaarten.

Uitvaartcentrum dieren

Voor veel baasjes van dieren is het belangrijk om een goed afscheid te nemen van hun trouwe dier. Het overlijden van een huisdier kan net zoveel impact maken als het overlijden van een familielid. Als medewerker van een dierencrematorium kun je verantwoordelijk zijn voor de verzorging en opbaring van het dier. Zo houd jij je bezig met het wassen, kammen en verzorgen van het dier.

Uitvaartondernemer

Als uitvaartondernemer ben je een adviseur voor en tijdens de uitvaart. Je regelt diverse zaken en voert ze uit. Van het verzorgen van de overledene tot het vervoer naar het rouwcentrum, van het praktisch regelen van de akte van overlijden tot het verzorgen van de kist, van het laten drukken van rouwkaarten tot het reserveren van een crematorium/begraafplaats, van het bestellen van bloemen tot het regelen van volgauto’s.

Crematoriummedewerker

Als medewerker van een crematorium houd je je met verschillende dingen bezig. Je zorgt dat de aula netjes is, verplaatst de overledene, zorgt dat de bloemen in orde zijn, dat de muziek getest is en je doet ook het crematieproces. Samen met je collega’s zorg je voor een verzorgd, passend afscheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *