Loading

wait a moment

Zijn geperste brokken gezond voor een hond?

geperste brokken

Als je in een dierenwinkel bij de afdeling hondenvoer staat heb je ontzettend veel keus. Doordat er zo ontzettend veel verschillende soorten hondenvoer zijn is het lastig om te beslissen wat voor voer jouw hond de komende tijd krijgt. Er zijn natuurlijk duidelijke verschillen tussen de verschillende soorten hondenvoer. Die verschillen zitten hem onder andere in de prijs. Geperste brokken zijn vaak goedkoper dan ander voer. Heeft dit invloed op de kwaliteit van het voer?

geperste brokken

Verschillen per hond

Er kunnen veel verschillen zitten in de voorkeur van honden. De ene hond vindt natvoer lekkerder terwijl een andere hond de voorkeur geeft aan geperst voer. Dat kan met verschillende dingen te maken hebben. Zo zijn geperste brokken vaak minder zwaar op de maag voor honden. Doordat de brokken snel uit elkaar vallen zijn ze makkelijker te verteren voor de meeste honden. Wanneer je het voer van je hond veranderd zul je al snel merken welk voer de voorkeur heeft. Vaak kun je na een tijdje duidelijk zien welk voer beter is voor jouw hond. Je kunt dit onder andere zien aan de vacht. 

Wat zijn de voordelen van geperste brokken?

Er zitten verschillende voordelen aan geperste brokken ten opzichte van andere soorten voer. Eén van die voordelen is het feit dat geperste brokken meestal goedkoper zijn dan de andere soorten hondenvoer. Dat komt vooral doordat het voor de fabrikant vele malen goedkoper is om geperste brokken te maken. Wanneer jouw hond goed reageert op de geperste brokken is het sowieso een goed idee om over te stappen op dit voer. Het is niet duidelijk of er echt één soort voer is die het best is voor alle honden. Je komt er door verschillende soorten hondenvoer uit te proberen achter welk voer jouw hond het lekkerst vindt.