Loading

wait a moment

Zo upgrade jij je tuin!

Ben je van plan om binnenkort je tuin is even goed aan te pakken? Dan is het belangrijk om te kijken wat er nodig is om uiteindelijk jouw tuin een upgrade te kunnen geven. Er zijn verschillende stappen die je zal moeten doorlopen om uiteindelijk tot een mooi eindresultaat te komen. Het is namelijk slim om eerst goed je tuin op te ruimen voordat je er nieuwe dingen in plaats of je tuin helemaal opnieuw gaat inrichten. Daarnaast is het slim om je goed voor te bereiden. Wat wil je uiteindelijk realiseren, heb je hier voorbeelden van en wat zijn de dingen die je mooi vindt? Er zijn ontzettend veel van dit soort dingen die je vooraf al kan bepalen en kan opzoeken. Maak bijvoorbeeld voor jezelf alvast een verzameling van foto’s en eventueel video’s zodat je precies weet in wat voor stijl jij je tuin wilt. Benieuwd naar onze tips en hoe jij dit kan realiseren? Lees dan zeker verder!

Inventariseren en inspiratie op doen

Het is belangrijk om eerst te inventariseren wat je allemaal moet gaan doen. Heeft je tuin weinig tot geen aandacht gehad de afgelopen tijd? Dan is het wellicht slim om hier eerst tijd in te steken. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen, schoonmaken en verwijderen van onkruid etc. Dit zijn dingen die belangrijk zijn om te doen om uiteindelijk een nette tuin te realiseren. Daarnaast is het opdoen van inspiratie niet alleen leuk maar ook erg handig. Zo weet je bijvoorbeeld precies wat voor soort tuinstoelen je uiteindelijk moet bestellen. Wil je voor houten meubelen gaan of ga je toch liever voor een onderhoudsvrije aluminium tuinset? Dit zijn dingen waar je waarschijnlijk nog niet direct over na had gedacht maar die uiteindelijk wel van groot belang zijn aangezien dat ook de stijl van jouw tuin bepalen.

Schoonmaken en opruimen

De tweede stap in het hele proces is het daadwerkelijk opruimen en schoonmaken van je huidige tuin. Waarschijnlijk ben je aardig wat tijd kwijt aan het schoonmaken van bijvoorbeeld je tegels en het opruimen van allerlei dingen die in je tuin staan die je uiteindelijk toch niet meer nodig hebt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken wat je nog wel en niet meer gaat gebruiken in je nieuwe tuin. Het is altijd leuk om te kijken of je bepaalde dingen kan hergebruiken zodat je dit niet hoeft weg te gooien. Toch is het ook belangrijk om kritisch te blijven, op een gegeven moment moet je dingen vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *